BIOGRAFIA


Vaig néixer amb una passió per les paraules, dites i no dites, que em creixien a dins i davant meu, en els llibres que trobava, tant a casa com a la biblioteca de l’escola Orlandai. Silencis i mots que ballaven i significaven, mons que jugaven i es deixaven entreveure.

Han passat els anys i les ganes de llegir, d’escriure i comunicar han acompanyat la meva trajectòria. Després d’estudiar filologia catalana i començar a treballar en docència, correcció i traducció, em vaig aventurar també a apostar pel foment de la literatura (cursos i tallers per a infants i adults, hores del conte, recitals...), amb una especial predilecció per als nens i nenes i de mica en mica vaig donar forma als projectes que volia dur a terme (espectacles, llibres…). Des de tenir l’oportunitat de participar al programa d’El món dels tovets del Consorci de Biblioteques de Barcelona (ideat per Roser Ros de Tantàgora) i participar en nombroses activitats culturals (organitzades, entre d’altres, per Taleia) fins a treballar durant més de sis anys al departament infantil de la productora audiovisual Benecé com a coordinadora de projectes, guionista i assessora de continguts, a més de lingüista, editora, redactora, traductora o assessora pedagògica, entre altres tasques. També he fet de jurat de diferents premis, com ara dels Jocs Florals Escolars de Barcelona. Amb l'artista Marta Darder vaig idear el taller de creació col·lectiva i transdiciplinària Remou-te a la Casa Orlandai. 

La importància d’adquirir experiència i treballar en continguts infantils implica una escolta activa i el redescobriment constant del món i, per extensió, de les paraules, amb amor i imaginacióPer això m’interessa especialment treballar en el foment de la poesia des de ben petits, en educació infantil, en el moment de descobriment i adquisició del llenguatge. Per poder formar-me també professionalment i adquirir un bagatge més científic i rigorós vaig cursar el Postgrau de Llibres infantils: producció, usos i recepció i el Màster Internacional en Llibres i Literatura Infantil i Juvenil (UAB i el Banco del Libro de Veneçuela).

Paral·lelament a aquest recorregut, sempre he estat vivint i desvivint-me per l’escriptura i també he creat espectacles propis per buscar la manera d’expressar i acostar la poesia a les persones. De vegades encara m’agrada viure buscant poemes com si fossin éssers vius, que bateguen i estimen l’instant fràgil de la vida. També els esborro, els amago, els canvio els sons i experimento amb la veu que tenen.

Aquest joc amb la poesia continua al meu costat i per això em dedico a fomentar-lo des de diferents vessants:


  • Autora de llibres per a infants i per a adults (poesia, teatre, narrativa). Publicacions també de poemes en revistes com Infància, Tretzevents, Piu-piu, Reduccions, Barcelonareview, Lectora, El llop ferotge o Al buit, entre d’altres.
  • Creadora i intèrpret de diferents espectacles per a petits i grans.
  • Creadora de tallers i projectes de foment de la lectura i l'escriptura per a institucions, centres educatius i biblioteques amb una dedicació especial a la poesia per a infants.
  • Cofundadora de Pissiganya.cat. La primera revista digital de poesia infantil escrita per infants de les escoles dels Països Catalans.Formació acadèmica


Filologia Catalana (UAB)

Certificat d’aptitud pedagògica (UAB)

Certificat de capacitació per a la correcció de textos orals i escrits (nivell K, Junta Permanent de Català)

Postgrau de Llibres Infantils: Producció, Usos i Recepció (UAB i el Banco del Libro de Veneçuela)

Màster Internacional en Llibres i Literatura Infantil i Juvenil (UAB i el Banco del Libro de Veneçuela)
Formació artística
                                                                                                        
Curs dexpressió i tècnica de la veu a lInstitut del Teatre de Barcelona amb Anna Estrada, Gemma Reguant i Mercè Mariné.

 Curs de veu amb Cacu Prat, curs dinterpretació amb Merche Ochoa, curs de dramatúrgia amb Sergi Pompermayer i David Plana i curs de treball descenes amb Jordi Castanyer als Estudis de Teatre de Barcelona.Participació en jornades, simposis

Taula de Joves Poetes (Centre de Dona i Literatura de la Universitat de Barcelona).

Escriptora a Dóna'ns la paraula al Saló del llibre de Barcelona.

Jornada Glosari, d'Eugeni d'Ors, “Glosari vist pels escriptors”, dins el marc 1906 Lletres de la Institució de les Lletres Catalanes.

XIIIè Seminari de Traducció poètica a Farrera de Pallars de la Institució de les Lletres Catalanes, en què els participants, poetes i traductors, van traduir al català poesies de les poetes romaneses Denisa Comănescu i Ioana Ieronim.

Primera Poesia, jornada de joves poetes en llengua catalana i castellana, organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes, a la Residència d’Investigadors de Barcelona.


Autora inclosa en el programa Lletres a les Aules de la Institució de les Lletres Catalanes, tant en l'activitat Autors a les Aules, com Els nostres clàssics en veu alta (en què ofereix als centres un espectacle de petit format sobre un autor patrimonial de la LIJ per a cicle inicial de primària)


Forma part del Diccionari d'Autors i Autores de Literatura Infantil i Juvenil en Català (IBBYcat)

Membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), del Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) i de l'Associació de Professionals de les Activitats de Dinamització Lectora de Catalunya (DILECAT).